WordsPerfect

logo WordsPerfect


Hoe wordt mijn tekst perfect?

Makkelijk leesbare en tegelijk interessante en boeiende teksten schrijven kan best een aardige uitdaging zijn. Het begint al met hoe je je eigen gedachten om kan zetten in woorden op papier of op het scherm. Als dat is gelukt, dan wil je graag ook nog een prettige leesbaarheid en logische tekstvolgorde hebben. En last but not least heb je liever ook geen opvallende typ- en taalfouten, als het even kan. Dus ga je gedreven aan de slag en lever je na enige tijd een mooi, gedegen en interessant document op. Job done! zou je zeggen.

Hoe teleurstellend kan het dan zijn, als iemand anders je vervolgens erop wijst dat er toch echt wel het nodige rammelt aan je tekst. Je zinnen lopen niet lekker, de strekking van je verhaal is niet helder genoeg en ja, er staan wel degelijk de nodige taal- en grammaticafouten in de tekst. 

Je zou het bijltje er toch gewoon bij neergooien en het hele document …

Stop! Doe het niet.  😉

Ik ben Rien Walraven en ik kan je helpen om je teksten en documenten zó te maken dat ze wel zo goed als ‘perfect’ zijn. Het kost me namelijk gewoon vrij weinig moeite (en tijd) om de foutjes op te sporen en te corrigeren. Ik vind het ook nog eens leuk om te doen. Daarom zie ik het ook als een ‘superpower’ van me. Hierbij houd ik ook graag rekening met de doelgroep voor wie je de tekst(en) geschreven hebt. Zo weet je zeker dat je boodschap ongestoord en optimaal overkomt. Het maakt niet uit of het de digitale marketingtekst is voor je klanten, je opzet voor een presentatie(video), je reguliere klantenmailing(en), je protestbrief naar de gemeente, je bestaande of nieuwe CV of zelfs het nieuwe geweldige boek dat je aan het schrijven bent. Bij mij ben je aan het juiste adres.